En Ny Sesong!

En Ny Sesong!

Hola!

Jeg har fått ny hjemmeside, er den ikke fin? Lenge siden jeg har «blogget» nå og synes det er på tide å fortelle litt om hva som skjer om dagen. Først og fremst kan jeg fortelle at jeg etter en lang og kronglette vei endelig er ferdig utdannet musikkterapeut, HURRA! Av ulike årsaker tok det meg mer tid enn de fleste å fullføre masteren, men i vår ble jeg endelig ferdig! Nå er jeg også så heldig at jeg har fått meg en 50% stilling som musikkterapeut og hadde min første arbeidsdag i forige uke. Jeg skal starte opp et ettervernstilbud for mennesker/barn og unge som sliter psykisk og som er komt ut i hverdagen igjen etter behandling. Jobben er knyttet til en DPS her i Bergen og er noe helt nytt som blir satset på i landssammenheng (!) Utrolig spennende å få jobbe med ettervern, det er her det ofte svikter og behovet er enormt! Jeg føler meg veldig priviligert som får bruke musikken til å hjelpe andre mennesker. Det er så enormt mye helse i musikk, mye mer enn hva folk aner. Alle vet at trening er sunt for helsen, men visste dere at musikk og kultur er minst like viktig?

Ellers det siste halve året og i sommer har jeg jobbet på et MO-senter for rusavhengige her i Bergen, litt for å finansiere albumet mitt og mest fordi jeg synes det er givende å hjelpe andre. Etter den berømte Nygårdsparken ble stengt ble det åpnet flere MO-sentre (Mottaks og behandlingssenter) rundt omkring i bydelene. På sentrene kan rusavhengige få komme inn og få næringsrik mat, være med på aktiviteter (alt i fra bowling, hesteridning, musikk/band), få rene sprøyter/kanlyer, hente klær og hjelp til det meste. Jeg skulle gjerne skrevet mye om mine møter med menneskene der, det er så mange herlige og kreative karakterer. I samfunnet i dag er det dessverre altfor mye stigma knyttet til rusavhengighet, viktig å få frem at det faktisk er en sykdom og at ingen på noen som helst måte ønsker å være en «narkoman».

Når det kommer til min egen musikk jobbes det hardt i kulissene om dagen. Fremover er det 50% jobb som musikkterapeut og 70% satsing på SOFYE som gjelder. Ja jeg har byttet artistnavn til SOFYE, synes rett og slett det klinger finere enn Elin Sofye! Det jobbes mot album nummer to og i sommer var jeg i Broen studio og spilte inn en låt, «Shoreline» som jeg snart skal slippe. Målet er en ny plate i løpet av 2016, men det koster og ting tar tid! Skulle ønske at noen bare kunne slippe mye mye penger i fanget mitt så jeg fikk fullføre albumet! Jeg ber om et mirakel <3 Skal snart spille inn 2 nye singler, så egentlig er det det ikke så mange låter som gjenstår før jeg har et fullt album.

Siden jeg har vært mer i skrive/studio modus i det siste har det ikke blitt så mye spilling i høst.. men litt har det blitt, spilte blant annet på Ricks (Salt konferansen) forrige måned og på noe som heter heter SOFAR-sounds, veldig stas! Det er et verdensomspennende konsept hvor man tar musikken inn i stuene til folk. Jeg spilte i et kollektiv i byen, gøy å se hvor mange folk man egentlig kan trykke inn i en stue.  Under kan dere se bilder fra de to giggene:

Salt IMG_1552 IMG_1550

Ellers synes jeg det er svært hyggelig at låten min «The wheel» som jeg gav ut for flere år siden begynner å leve igjen. De to siste ukene har den blitt spilt flere ganger på P3, P13, Ordentlig radio og mye på Radio Sør i sommer. Den har også plutselig fått masse lytt på Spotify og nesten nådd 20.000 views på Youtube, veldig artig og litt merkelig! Skjønner ikke hvordan det har skjedd, men jeg takker og bukker! Satt å lyttet til gamle demoer i går og kom plutselig over det første utkastet av «The wheel» som jeg spilte inn i mitt eget lille hjemmestudio. Synes det var så artig å høre på at jeg nesten må dele den. Lite visste jeg da at så mange skulle få glede av den.

 

Nå må jeg fyke..

Ønsker dere alle en nydelig og inspirerende uke videre <3

Peace&Love

SOFYE

 

 3